Kovászos kifli workshop

Van valami egészen különleges abban, amikor a konyhát betölti a saját frissen sült tejes kovászos kifli illata. Az aranybarnára sült héj, a könnyed, puha belső, és az a semmihez sem fogható íz, amit csak a kovász tud adni – ez az, amitől igazán otthonos lesz egy falat.

Ha te is szívesen megtanulnád, hogyan készítheted el ezt a klasszikus péksüteményt saját kezűleg, lépésről lépésre, akkor várunk Téged a kovászos kifli workshop! 

Nem kell profi péknek lenned, elég a kíváncsiság és a jókedv – a többit megmutatjuk neked.

Csatlakozz hozzánk, és süssünk együtt olyan kiflit, amit büszkén tehetsz majd az asztalra! 


Mi vár a workshopon?

A kis létszámú (max. 6 fő) kb 4 órás tanfolyamon teljes körű betekintést nyerhetsz a kovászos kifli világába. 

A cél, hogy magabiztosan elsajátítsd a technikákat, és otthon is bármikor megalkothasd a saját tökéletes kiflidet.

Ezen a tanfolyamon is átbeszéljük a helyes kovász gondozását, mert ez egy izgalmas folyamat. Megmutatjuk hogyan neveld és tartsd életben a kovászodat, amely akár évtizedekig is hű társad lehet a kovászos pékáruk készítésében. Megbeszéljük az esetlegesen felmerülő nehézségeket és problémákat, valamint azok megoldási lehetőségeit.

Ezt követően részletesen foglalkozunk a tésztakészítés folyamatával. Átbeszéljük az elméleti alapokat, lépésről lépésre bemutatjuk a gyakorlatot. A dagasztás, hajtogatás és formázás lépéseit, hogy a kifli tökéletes legyen. Megosztjuk a formázási és kelesztési praktikáinkat. Megbeszéljük a sütés titkait, hogyan érheted el a ropogós héjat és a puha bélzetet, valamint hogyan időzítsd a folyamatokat otthon. 


Miért érdemes megtanulnod? 

A frissen sült, tejes kovászos kifli nemcsak mennyei finomság, hanem a tudatosabb, egészségesebb kenyérfélék közé is tartozik. A kovász természetes ereje könnyebben emészthetővé teszi a tésztát, mélyebb ízeket hoz elő, és valóban különleges élménnyé varázsolja minden falatját.

Nemcsak pár darab frissen sült, ropogós héjú kiflit készíthetsz el saját kezeddel, hanem azt a tudást is megszerzed, amellyel otthon bármikor megismételheted ezt a csodát. 


Kérlek hozz magaddal: 

- 1 db kenyereszsákot, vagy papírzacskót

- 1 db befőttesüveg a kovásznak (kb. 720 ml-es)

A workshop ára: 

22.500 ft / fő

Regisztráció:

nefelejcs.dm@gmail.com,
30/500 4150
messenger üzenet

Az elérhetőségeid megadásával tudsz regisztrálni a kurzusra, amely magában foglalja a számlázási neved, címed, telefonszámod és e-mail címed. A tanfolyam díját átutalással kell rendezni ahhoz, hogy a regisztrációd véglegessé váljon. Sikeres fizetésről egy visszaigazoló e-mailt kapsz, melyet elég telefonon bemutatni. Kérlek, hogy lehetőség szerint ne terheld a környezetet a nyomtatással.