Rólam

Sziklai Luca vagyok a Nefelejcs Desszertműhely megálmodója és megalkotója. 


Már gyerekként megbabonáztak a szép sütemények, de pályaválasztáskor még nem volt egyértelmű, pontosan merre is induljak. Végül közgazdászként diplomáztam, de a sütés mindig ott volt, mint egy hobbi, kikapcsolódás. 

Az évek alatt több különböző tematikájú tanfolyamot elvégeztem, illetve szakkönyvekből bővítettem tudásom. Végül 2020-ban elvégeztem a cukrásziskolát, mellyel cukrász képesítést szereztem. Ez után felgyorsultak az események és hirtelen már a saját műhelyem felújításán dolgoztam, és kerestem a megfelelő nevet hozzá.

Azt mindig is tudtam, ha lesz egy műhelyem, akkor ott minőségi alapanyagokkal szeretnék dolgozni. Belga csokoládé, 30-35%-os állati eredetű tejszínnel, és vajjal. Ehhez tartom is magam, ez alól csak egy kivétel van az pedig, ha valakinek valamilyen mentes desszert készül. De itt is folyamatosan keresem és teszteltem az alternatívákat, hogy a névhez hűen, az is Nefelejcs legyen.

A véget nem érő tanulás és fejlődés, ami jellemzi ezt a szakmát, mert mindig lehet, és szerintem kell is, újat tanulni. Újabb és újabb technikák, irányzatok jönnek, de én szeretem ezt a folyamatos tanulást. Az újdonságok közül nem alkalmazok mindent, mert bizony vannak (jó pár) olyanok is, melyekkel nem tudok azonosulni. Az évek során kialakult a stílusom, ami időről időre kicsit változik, mint én, de a letisztult elegancia szerintem egy örök darab.

Az egyedi kézműves torták és desszertek készítése mellett workshopjaimon szeretnélek Benneteket a sütés világával megismertetni. A tanfolyam a belváros szívében található, Nefelejcs Desszertműhely oktatótermében kerül megrendezésre, ami egy exkluzív és szakmai környezetet kínál. A műhely címe: 9700 Szombathely, Gyöngyösparti sétány 1. 2. üzlet. Itt garantáltan kellemes és inspiráló környezetben tanulhatsz, és a magas szakmai színvonal biztosítja, hogy a legjobb tudásra tegyél szert.